Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Rudbøl – en by, to lande

Rudbøl eller Ruttebüll er en tysk-dansk by. Grænsen går direkte igennem byen og Rudbøl Sø. Den hyggelige lille by ligger i dejlige omgivelser ved vådområder og søer og er lige ved Vadehavet. Specielt kendt er Rudbøl Grænsekro, hvis historie går helt tilbage til år 1711. I dag er det et moderne hotel og restaurant, som har bevaret sin gamle charme.

Naturen

Rudbøl ligger i et skønt område lige ud til Rudbøl Sø. Vidåen går igennem byen, og Vadehavet er lige om hjørnet. Landskabet er tyndt befolket og byder på afslappende naturoplevelser. I kan tage på tur i naturen til fods eller på cykel. Tag for eksempel på cykeltur og følg grænseruten, som fører jer igennem områdets idylliske natur og forbi nogle spændende seværdigheder. Grænseruten løber mellem Rudbøl og Højer og forbi Vidå Sluse, Emmerlev Klev og Højer sluse. Hvis I har tid til en lille afstikker, så kan en omvej til slotsruinen Trøjborg anbefales. Er I interesseret i marsken og Vadehavet, så kan I med fordel deltage i en af de guidede ture, som arrangeres af forskellige udbydere.

Strande

Emmerlev Klev er den næste sandstrand. Fra diget har I en fantastisk udsigt over havet. Stranden er ren og børnevenlig og byder på masser af plads. Længere nordpå finder I Vesterhavets brede strande. Lakolk strand på Rømø er en af nordens mest yndede badestrande, og Lakolk er kun en halv times kørsel fra Rudbøl. Lakolk strand kan beskrives som fint, hvidt sand, så langt øjet rækker, og der er plads nok til strandaktiviteter som kitesurfing, windsurfing, drageflyvning m.m. Hvis I går en tur langs vandet, kan I også være heldige at finde rav – det kan betale sig at kigge en ekstra gang, især efter stormvejr.

Aktiviteter

Rudbøls skønne natur byder på masser af aktiviteter for feriehusgæster. Der er flere golfbaner i området, og lystfiskere har ligeledes gode muligheder for at udøve deres hobby. Rudbøl Sø er i byen, men I kan også fiske fra kysten eller i områdets åer, for eksempel Vidåen. I kan også cykle over grænsen til Nolde museet, som ligger ved Seebüll. Museet er det hus, som kunstneren Emil Nolde har boet i, og det er under alle omstændigheder et besøg værd. Bygningen adskiller sig fra de øvrige bebyggelser i byen og minder om Bauhaus-stilen. I huset er kunstnerens værker arrangeret efter temaer. Hvis I interesserer jer for fugle, så kan I observere naturfænomenet Sort Sol i marsken og ved Vadehavet, især ved Rudbøl Sø. Tusindvis af stære formørker himlen over marsken, og lige pludselig lander sværmen samlet i sivene, og forestillingen er forbi.

Udflugtsmål

Tag på en tur til en af de frisiske øer. Det tager kun et par timer eller tre i båd til øer som Helgoland eller Amrum. Den berømte ferieø Sild kan nås via Rømø, hvor I kan tage en færge. Området ved Rudbøl er kendt for sine sluser, som også er et besøg værd. Besøg for eksempel Højer sluse og kombinér besøget med en tur igennem byen Højer, som er en hyggelig lille by med en gammel mølle og et museum, der viser egnens historie. På Tøndermarskens Naturcenter, som ligeledes er et spændende udflugtsmål, finder I en udstilling om marsken og Vadehavet. Herfra arrangeres også guidede ture igennem naturen, som kan anbefales til børn og voksne. Er I på ferie med børn, er I næsten nødt til at tage til Legoland i Billund. Fra Rudbøl er der ca. 110 km, men det kan under alle omstændigheder betale sig.