Prisgaranti Prisgaranti Tryghedspakke Tryghedspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Arrild – Ferie mellem skove, søer og Vadehavet

Arrild er en hyggelig lille by i Sønderjylland, som er omgivet af idyllisk natur. Området tiltrækker hvert år mange turister, som nyder naturen og slapper af. Her finder I spisesteder, caféer, gode shoppingmuligheder og masser af sommerhuse.

Naturen

Området omkring Arrild byder på lange gå- og cykelture. Hønning Plantage og Lindet Skov blev lagt sammen og udgør i dag 900 ha uberørt natur. Området er delvist fredet og derfor er biodiversiteten specielt stor. Find et kort med vandre- og cykelruter og gå på opdagelse i dette dejlige naturområde, som også historisk set er interessant. I kan ikke kun opleve det rige dyr- og planteliv, men også finde rester fra stenalderen som gravhøje og dysser.

Strande

Hvis I vil bade, så er Arrild et stykke fra kysten. Men vestkystens fantastiske strande er ikke langt derfra og kan nås på en halv time i bil. I kan for eksempel køre en tur til Rømø, hvor en af Europas bedste og bredeste badestrande venter. Stranden er meget populær og byder på mange forskellige aktiviteter såsom drageflyvning, beachvolleyball eller kitesurfing. En gang om året finder dragefestivalen sted. Fra Arrild er der ca. 30 km til Rømø. Den næste sandstrand på fastlandet finder I i Emmerlev Klev, og hertil er der ligeledes ca. 30 km.

Aktiviteter

Bortset fra den dejlige natur, som byder på masser af aktiviteter i det fri, finder I et bredt tilbud af aktiviteter og oplevelser i og omkring Arrild. I Arrild finder I en lystfiskersø med en god fiskebestand og en lille butik med lystfiskertilbehør. Vil I gerne bade og er uheldige med vejret, så er der en svømmehal i Arrild. Her kan I svømme og gøre brug af et stort wellness-område med sauna. Der findes ligeledes tennis- og badmintonbaner samt flere aktiviteter. Nabobyen Toftlund har en golfbane, som ligger i et pænt, kuperet område. Ved golfbanen er der en golfshop, og golfklubben tilbyder kurser for børn og voksne uanset niveau. Børnefamilier bliver sikkert også glade for et besøg i Legoland, som ligger ca. 90 km fra Arrild. Der ligger mindre attraktioner i området, fx Hjemsted Oldtidspark, som udstiller og levendegør egnens tidlige historie. Skærbæk ligger lige ved dæmningen fra fastlandet til Rømø, og her finder I også Skærbæk Fritidscenter, som byder på masser af aktiviteter, udstillinger, kurser, workshops m.m.

Udflugtsmål

Når I er på ferie i en lille by som Arrild, så giver det mening at se på de større byer i området. Aabenraa er en af de største byer i Sønderjylland, og her kan I blandt andet opleve Brundlund Slot, som rummer et kunstmuseum. Sønderborg er den største by i Sønderjylland og ligger meget idyllisk ved Als Sund. Her kan I dykke ned i den tysk-danske historie, idet I kan besøge Dybbøl Mølle, hvor slaget fra 1864 fandt sted. I kan finde et lille museum på stedet, som fortæller om de historiske sammenhænge bag de slesvigske krige.